הימים האלו שבא לך לאכול אוכל של פעם, כמו תבשיל של סבתא שהייתה מעמידה על הגז והוא היה ממלא את הבית בניחוחות. המתכון הזה הוא בדיוק כזה, יש לו ניחוחות ילדות, לא פלצני, מאוד פשוט, אבל עם הרבה טעם של עוד. אפשר לאוכל אותו עם לחם לבן ולטבול ברוטב או עם אורז או כמו שהוא. כי כך זה כשהוא כזה טעים, הוא טעים בכל מצב.
רכיבים:
4 כפות שמן זית
6-8 חלקי עוף
2 בצלים חתוכים לרצועות
6 תפו"א חתוכים לקוביות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1 כף אבקת מרק
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים תפו"א, ממשיכים לטגן למשך 5 דקות. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים ביחד עם הבצל והתפו"א.
- מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, מים, אבקת מרק ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך 50 דקות או עד שתפו"א מתרככים.
טעים מאוד ופשוט תודה!!!
היי ענת
שמח שיצא לך טעים ותודה רבה על השיתוף
התבשיל עם העוף הצהב יצא מעולה, ממש טעם ביתי.
אני לא מהבשלנים, ולא האמנתי איזו הצלחה הייתה לי עם המתכון.
שאלות:
1. על מנת שהעוף יצא רך הייתי צריך לבשל עוד כ- 20 דקות.
2. האם ניתן להוסיף שן שום?
3. האם ניתן להוסיף פלפל אדום?
תודה
שלום יגאל
איזה כיף שהתבשיל יצא לך טעים 🙂 תודה רבה על השיתוף
1. אם העוף נראה לך עדין לא מוכן לאחר 50 דקות, תן לו עוד 20 דקות על האש.
2. את יכול להוסיף גם שלושה שיני שום אין בעיה בכלל
3. אם הכוונה שלך לפלפל אדום חריף אז בכיף, אצלי בבית לא אוהבים חריף.
בהצלחה 🙂
רק לומר תודה, מתכון מצוין:-)בעלי הכין פעם ראשונה ויצא מעדן והיום גם אני מנסה לשחזר את ההצלחה.
אני מכינה את המתכון מדי פעם, קליל ומעולה!
איזה כיף לשמוע
תודה רבה