תבשיל עוף ברוטב סילאן שלא דורש יותר מידי עבודה ויוצא פשוט טעים. העוף והירקות מקבלים טעם מתקתק ועדין, שגורם לך לרצות עוד ועוד מהמנה. התבשיל לא דורש יותר מידי רק תוספת של אורז לבן או קינואה ויש לכם יופי של ארוחה.
רכיבים:
שמן
3 כרעיים
1 בצל חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות
4 תפו"א
400 גרם שעועית ירוקה (חצי חבילה)
מלח
פלפל
1 כף פפריקה
2 כפות סילאן
1 כף רוטב צילי מתוק
2 כוסות מים
אופן הכנה:
- מחממים בסיר שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומוסיפים את השום לטיגון קל.
- מוסיפים את תפו"א ומטגנים למשך 3 דקות ומוסיפים את העוף ומטגנים משני הצדדים למשך 5 דקות.
- מוסיפים את השעועית ומערבבים. סוגרים את מכסה הסיר למשך 3-4 דקות עד שהשעועית מתרככת.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, סילאן ורוטב צילי מתוק ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה למשך 50 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף מתרככים.
1. באיזה מצב צריכים להיות תפוחי האדמה לקראת הבישול?
2. הכוונה לגרעיני שעועית קפואים?
היי נדב
תפו"א צרכים להיות קלופיים וחתוכים לקוביות
הכנתי לשבת
נראה טוב!!
מעניין איך ייצא….
תודה!!!
אני מכינה את המתכון הזה שוב ושוב!!!
המשפחה פשוט דורשת 😉
איזה כיף לשמוע
תודה רבה על הפירגון 😊🙏