מרינדה לשיפודי פרגיות בסגנון אסייתי היא גיוון מרענן לגריל הישראלי. למי שטיל בתאילנד בטח אכל את הפרגיות האלו בדוכני הרחוב ויוכל לעצום את העיניים לרגע ולחוש את הטעמים ואולי לחזור לרגע בדמיון לשווקים הצבעונים של תאילנד.
רכיבים:
1 קילו פרגיות
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 כפוץ רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית פפריקה
אופן הכנה:
- אם אתם מכינים את הפרגית בשיפודים אז יש לחתוך קודם את הפרגיות לרצועות, אם לא אז לשים אותם ישר בקערה.
- מוסיפים לקערה את השמן זית, דבש, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק ופפריקה ומערבבים הכול יחד, עד שהפרגיות עטופות במרינדה.
- משרים את הפרגיות במרינדה כשעתים.
- משפדים את הפרגיות ומחממים את המנגל או מחבת פסים וצולים את שפודי הפרגיות למשך 3-4 דקות והופכים לצד שני וצולים לעוד כ 2-3 דקות.