מתכון לעוף עם עשבי תיבול, מתכון פשוט טעים, העוף נשאר רך ועסיסי ובזכות עשבי התיבול הוא מקבל טעם עשיר ומשגע. המתכון ממש לא מסובך להכנה וכל מה שנשאר לכם זה להכין איזו תוספת טעימה של אורז או קינואה ואפשר עם ירקות בסגנון אנטיפסטי.
רכיבים:
שמן זית
בצל קצוץ דק
3 כרעיי עוף חתוכים
3 גבעולי טימין
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית חווייג'
1/2 כפית כוסברה יבשה
מלח
פלפל
1/2/ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- בסיר שטוח מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית וכאשר הבצל מזהיב מעט מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שהעוף משנה את צבעו.
- מוסיפים את הטימין והתבלינים: פפריקה, חוייג', כוסברה יבשה, מלח, פלפל ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה מעט סגור למשך 30 דקות, עד שהנוזלים שהעוף מגיר יצטמצמו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 15 דקות נוספות, עד שכמעט ולא נשארים נוזלים.
כמה שמן זית?
היי דורית
צריך מעט שמן לטיגון של הבצל, משהו כמו שתי כפות