יש תוספות שהן גם יפות וגם מתחסלות בשנייה ולא רק זה מכינים אותן בכלום זמן, כרובית אפיה בתנור היא בדיוק כזאת, לא דורשת יותר מחמש דקות של עבודה במטבח והיא לא שורדת יותר משתי דקות על השולחן. הכנתי לכם מתכון פשוט וטעים שיגרום לכם להסמיק מרוב המחמאות שאתם הולכים לקבל.
רכיבים:
1 כרובית
שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- יש שתי דרכים להכין כרובית אפויה בתנור, אחת ככרובית שלמה והשנייה שהיא מחולקת לראשי כרובית קטנים. היתרון בלהכין את הכרובית מפורקת הוא בכך שאנו מקטינים את הסיכויים לפגוש תולעים וכל מני יצורים שלא בא לנו לפגוש.
- אם בחרתם להכין כרובית שלמה אפויה בתנור, אז תחילה יש לבחור בסיר שהכרובית נכנסת בכולה לתוך הסיר. כך שיהיה ניתן לכסות אותה במים.
- אז לאחר שמצאתם סיר כזה, יש להכניס את הכרובית לסיר, לכסות אותה במים ולהביא לרתיחה. לבשל את הכרובית כ 15 דקות, להוציא מהסיר ולסנן אותה מהמים.
- במידה ובחרתם את האפשרות השנייה, יש לפרק את ראשי הכרובית, להכניס אותם לסיר עם מים ולהביא לרתיחה. מבשלים את הכרובית כ 5 דקות, מסננים אותה מהמים.
- מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה, שופכים בנדיבות שמן זית, מפזרים מעל מלח ופלפל. בידיים מורחים את הכל היטב.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך כ 35-40 דקות. עד שהכרובית מקבלת גוון זהוב.
- מגישים חם או קר ומסתערים לפני שיגמר.
עדין לא קיבלתי מתכון למרק ירקות